PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

PAH TEDAVİSİNDE 20MG'LIK TADALAFİL TABLET'İN İLK JENERİK İLACIN ABD LANSMANI AÇIKLANDI - 2018.08.23

Mylan İlaç, son zamanlarda, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH) hastaları için, Eli Lilly Firmasına ait Adcirca®'nın ilk jenerik versiyonu olan 20 mg tadalafil tabletlerinin bir formülasyonunu tanıttı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, ürün için 180 günlük pazarlama ayrıcalığının yanı sıra, tadalafil için kısaltılmış yeni ilaç uygulaması için Mylan'ın nihai onayını verdi.

Mylan'ın Adcirca gibi yeni ürünü, PAH hastalarında egzersiz kapasitesinin artırılması için endikedir.

Tadalafil'in PAH hastalarında egzersiz yeteneğini artırdığı ve klinik ilerlemeyi geciktirdiği gösterilmiştir. Adcirca 2009 yılında FDA tarafından PAH tedavisi için onaylandı.

Orijinal ilaçların kullanım süresinin sona ermesinden sonra (FDA Yetim İlaçlar için bu süreyi 7 yıl olarak belirlemiştir. ) jenerik ilaçların satışına izin verilir. Bu durumda Adcirca, aynı dozaj, endikasyonlar, yan etkiler, uygulama yöntemi, risk, güvenlik ve orijinal olarak güçleri olan markalı ilaçların kopyalarıdır.

Şifa olsun

https://pulmonaryhypertensionnews.com/2018/08/22/mylan-launches-20-mg-tadalafil-tablets-first-generic-adcirca/

#showyourrare from Turkey! #PahSsc #PulmonaryHypertension #PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonaryArterialHypertension #PHAware #Scleroderma #Skleroderma #SistemikSkleroz #SystemicSclerosis #Reyno #Eisenmenger #EisenmengerSendromu #EisenmengerSyndrome #kteph #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #NadirHastalik #Nadirhastaliklar #NadirHastalıklarGünü #RareDisease #RareDiseaseDay #TurkeyRareDisease #OrganBağışı #OrganNakli #OrganBagisindaBelcikaModeli #OrganBağışındaBelçikaModeli #PresumedConsentOrganDonation #Hepbirliktedahagüzelyarınlara

Ref: https://www.fda.gov/drugs/developmentapprovalprocess/ucm079031.htm

Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği
Iban: TR520004600476888000041558
Tel: +90 555 024 14 80
pahssc@gmail.com
@PahSscDernegi
Eskişehir Web Tasarım