PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

PH'DAN VÜCUDUMUZ NASIL ETKİLENİR? - 2017.06.06

Çeşitli pulmoner hipertansiyon (PH) türleri vardır, ancak hastalığın kökü aynıdır.

PH ve NHS ile Yaşamak'a göre, insan vücudunda birkaç pulmoner arter vardır (ciğerlerinize kan taşıyan kan damarları). Pulmoner hipertansiyon, bu arterler daha dar hale geldiğinde gerçekleşir ve akciğerlerinize ve kalbinizin sağ tarafına zarar verebilecek yüksek tansiyona neden olur.

Daha fazla: Araştırmacılar, belirli pulmoner hipertansiyon türleri için potansiyel invaziv olmayan bir testi ortaya çıkardılar

Bu pulmoner arterler daraldığında, aynı zamanda sertleşerek kan akışını azaltır. Kalbin belirli bir kısmına daha az kan akışı olduğunda, sağ ventrikül (RV) nefes alabildiğinizden emin olmak için çok daha fazla çalışmak zorundadır. Bu ekstra çalışma nedeniyle, RV yavaş yavaş zayıflar ve bu da sonunda kalp yetmezliğine yol açabilir.

Daha fazla: PAH hastalarının çoğunda kalbin sol ventrikülünde anormallikler var, çalışma bulguları

PH'niz varsa, yorgun ve baş dönmesi hissedebilir ve nefes almakta zorluk çekebilirsiniz. Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde çarpıntı, göğüs ağrısı ve şişlik yaşayabilirsiniz. Tüm bu semptomlar doğrudan kalbinize ve akciğerlerinize normal kan akışı eksikliğiyle bağlantılıdır.

Bununla birlikte, bu önemlidir, pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) gibi belirli PH türlerinde, durumunuz çok daha ileri bir aşamaya gelene kadar bu semptomlardan hiçbirini hissetmeyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için; https://pulmonaryhypertensionnews.com/2017/07/06/pulmonary-hypertension-body/?fbclid=IwAR0xEHpWr-5nY_gx2828_o6nDrkcoIbmHv2zFPCJ_j6efepiHJpEQUrv-ig

Eskişehir Web Tasarım