PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DÜNYA GENÇ ROMATOLOJİK HASTALIKLAR GÜNÜ - WORDDAY - 2020.03.18

18 Mart 2020 Juvenil Skleroderma, Çocukluk çağında çok nadir görülen farklı alt grupları içeren hastalıklar grubudur.

Skleroderma, vücudun bağışıklık sisteminin kendi sağlıklı hücrelerine saldırarak; deride, kaslarda, kan damarlarında ve iç organlarda bozulmalara yol açan bir grup hastalığın ortak adıdır. İki tür skleroderma vardır:
Lokalize (sınırlı) sklerodermada, hastalık deri ve deri altındaki dokularla sınırlıdır. Gözleri tutarak üveite (körlüğe) neden olabildiği gibi eklemleri tutarak artrite (vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabi bir durum) yol açabilir.

Sistemik (yayılmış) sklerozda hastalık yayılmış olup, sadece deride değil, iç organlarda da tutulum vardır. Kesin bir tedavisi yoktur. İlerleyişini durduran veya yavaşlatan tedavileri vardır. Tedavi edilmediğinde Ciddi sonuçlar doğurur.
#JuvenilSkleroderma #JuvenilSistemikSkleroz #JuvenilScleroderma #Juvenil
#Morfea #lineer #sklerodermagülüşümüçalma #skleroderma #scleroderma #sistemikskleroz #systemicsclerosis #ssc #Wordday #Wordday2020 #romatoloji #rheumotology #sclerosis #pahssc #awareness #life #sclero #görünmezengellilik #görünmezhastalık #nadirhastaliklaragi #kronikhastalık #çocuk #genç #young #pulmonerhipertansiyon #pulmonaryhypertension @nadirhastaliklaragi @eurordis @nord_rare @saglikbakanligi @ailevecalisma @tbmmresmi @sgksosyalmedya @emineerdogan @workshop_dergi @engellicocukhaklariagi @turkiyeengellimeclisi

Eskişehir Web Tasarım