PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

AVRUPA AKCİĞER VAKFI - ELF, PAHSSC'Yİ 10. KEZ HABER YAPTI - 2020.07.09

Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği faaliyetleriyle, Avrupa'daki diğer akciğer hastalıkları hasta derneklerini geride bırakarak, yine Avrupa Akciğer Vakfı'na haber oldu...

Mutluyuz gururluyuz...
Emeği, desteği, katkısı olan herkese çok çok teşekkürler.
Sizinle Daha GÜÇLÜYÜZ!

Thank You European Lung Foundation (ELF)

https://www.europeanlung.org/en/news-and-events/news/patient-organisation-round-up-july-2020

PAHSSC ONLINE FAALİYETLERE DEVAM EDİYOR

 

Türkiye Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği (PAHSSc) online faaliyetlerine devam etti.

  • Instagram'da hasta hikayelerini paylaşıyorlar.
  • COVID-19 salgını nedeniyle, organ bağışı azaldı ancak koronavirüsün akciğerlerde yol açtığı hasar nedeniyle bu sefer de akciğer transplantasyonuna olan ihtiyaç arttı. Bu nedenle akciğer nakli ve organ bağışı konularında farkındalık yarattılar.
  • Haziran ayı Skleroderma'ya adanırken, skleroderma hastaları için çevrimiçi fizik tedavi ve dermatoloji toplantıları düzenlediler.
  • Yardım Adımları adlı bir telefon uygulamasını kullanan Hareket Bolluğu adlı bir kampanya başlattılar. Uygulama, bir kişinin adımlarını her gün sayar ve adımlar, bir hasta kuruluşuna veya yardım kuruluşuna bağışlanabilecek fonlara dönüşür. Bu PAHSSc üyeleri arasında küçük bir rekabet haline geldi.

 


 

https://www.europeanlung.org/en/news-and-events/news/patient-organisation-round-up-july-2020

PAHSSC CONTINUES ONLINE ACTIVITIES

The Pulmonary Hypertension and Scleroderma Patient Association of Turkey (PAHSSc) has continued its online activities.

  • They have been sharing patient stories on Instagram.
  • Due to the COVID-19 pandemic, there has been a decrease in organ donation and an increase in the need for lung transplants, so they have been raising awareness of the importance of lung transplantation.
  • As the month of June was devoted to Scleroderma, they carried out online meetings for physical therapy and dermatology for scleroderma patients.
  • They have started a campaign called Abundance of Motion, which uses a phone app called Help Steps. The app counts a person’s steps each day, and the steps convert to funds which can be donated to a patient organisation or charity. This has become a little competition among PAHSSc members.
Eskişehir Web Tasarım