PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

GÖRÜNMEZ ENGELLİLİK HAFTASI - 2020.10.18

Görünmez Engellilik Haftası 

 

18 - 24 EKİM GÖRÜNMEZ ENGELLİLİK HAFTASI

"Hastalığımı görememen bunun gerçek olmadığı anlamına gelmez!"

 

Görünmez Engellilik Haftası

 

Her engelin görünür olmadığı gibi her hastalık da görünür değildir. Bazen kişinin ne denli ciddi bir hastalıkla mücadele ettiği dış görünüşünden anlaşılmaz.

Görünmez bir hastalıkla mücadele edenler bazen kendi yakınlarını bile ne denli ciddi bir hastalıkla savaştıklarına ikna edemeyebilirler. Hastalığın yarattığı bir çok engel psikolojik olarak algılanabilir. Hastalar yakınlarından bile mobinge varacak şiddette davranışlar görebilir, ötekileştirilebilir, yalnızlaştırılabilirler.

 

Bazı Engeller Görünmezdir

 

Unutmayın, her hastalık sık rastlanan bir hastalık olmayabilir. 2.000 kişide 1 veya daha az sıklıkta görülen hastalıklara “nadir hastalılar” denir.

Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH), Skleroderma, Eisenmenger Sendromu, İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) birer nadir hastalıktır.

Bazı nadir hastalıklar organ nakline ihtiyaç duyabilirler. Sevdikleriniz hayattayken ihtiyaç duymaları halinde hiç düşünmeden bağışlayacağınız organ ve dokularınızı öldükten sonra mezara götürmeyin. Bırakın bu dünyada CAN olsunlar.

 


#PulmonerArteriyelHipertansiyon #EisenmengerSendromu #Skleroderma #raynaud #SistemikSkleroz #KTEPH #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #NadirHastalık #nadirhastalıklar #raredisease #idiyopatikpulmonerfibrozis #OrganBağışındaBelçikaModeli #PresumedConsentOrganDonation #akciğeryüksektansiyonu #rarediseases @eurordis @nord_rare @saglikbakanligi @tbmmresmi @ailevecalisma @turkiyeengellimeclisi @sgksosyalmedya @nadirhastaliklaragi #OrganBağışı #OrganNakli #OrganBağışındaBelçikaModeli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #AksiBeyanEdilmedikçe #invisibleDisabilitiesWeek #invisibleDisabilities #engellilik #GörünmezEngellilik #GorunmezEngellilik #alyserurianidesign @invisibledisabilities @caitlinrebekahh @a.y.sari

Eskişehir Web Tasarım