PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

AVRUPA AKCİĞER VAKFI - ELF, PAHSSC'Yİ 14. KEZ HABER YAPTI - 3. KEZ KAPAK HABER OLDU - 2020.12.09

PAHSSc Derneğimiz yine faaliyetleriyle Avrupa'daki diğer akciğer hasta derneklerini geride bırakarak haber olmaya devam ediyor...
Bu süreçte emekleri, katkıları ve özverileriyle yanımızda olan herkese gönülden teşekkür ediyor, hastalarımız kadar hasta yakınlarımızı da derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.
Ayrıca sizler de haberlerimizi beğenip, tek kelimeyle bile olsa yorumunuzla kendi hesaplarınızda paylaşırsanız daha çok kişiye sesimizi duyurabilir, sosyal medyada etkinliğimizi daha da artırabiliriz. Zaman birbirimize destek olma zamanı.

Derneğimiz sizlerle daha güçlü...

Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için...


Thank You European Lung Foundation (ELF)

https://www.europeanlung.org/en/news-and-events/news/patient-organisation-round-up-december-2020

 

PULMONER HİPERTANSİYON ve SKLERODERMA HASTA DERNEĞİ ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLER DÜZENLEDİ

PH Farkındalık Ayını kutlamak için Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği (PAHSSc), Yönetim Kurulu Başkanlarının başkanlığında ve konusunda uzman kardiyolog, göğüs hastalıkları gibi PH konusunda uzmanlaşmış deneyimli konukların katılımlarıyla PH, Kronik Tromboembolik PH, Sklerodermalı hastalar için cilt ülserlerinin tedavisi ve organ bağışı konularından bir dizi çevrimiçi yayınlar düzenledi.

 

Bu yıl Türkiye'de grip aşısında sıkıntı yaşandı. Aşı şu anda sağlık çalışanlarına ve 65 yaşın üzerindeki kişilere verilmektedir. PH hastaları da yüksek risk grubunda olduğundan PAHSSc, hükümetin kronik rahatsızlıkları olanlara da öncelik verilmesini savunmakta aktif rol üstlenmiştir.

 

PAHSSc’den haberlerin devamı için tıklayınız

 


 

PULMONARY HYPERTENSION AND SCLERODERMA PATIENT ASSOCIATION HOLDS ONLINE EDUCATIONAL TALKS

To celebrate PH Awareness Month, Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği (PAHSSc) had a series of online talks on PH, chronic thromboembolic PH, treating skin ulcers for patients with scleroderma, and organ donation, chaired by their president and attended by leading pulmonologists and cardiologists who specialise in PH.

 

This year there has been a shortage of the Influenza vaccine in Turkey. The vaccine is currently being given to healthcare workers and people who are over 65. Since PH patients are in the high-risk group, PAHSSc has been active in advocating for the the government to give priority to people with chronic conditions too.

 

Read more of PAHSSc news

 

#NadirHastalık #PulmonaryHypertension #PulmonerHipertansiyon #idiyopatikpulmonerfibrozis #IdiopathicPulmonaryFibrosis #Skleroderma #Scleroderma #SistemikSkleroz #SystemicSclerosis #EisenmengerSendromu #EisenmengerSyndrome #RareDisease #Raynaud #KTEPH #CTEPH #AkciğerNakli #LungTransplant #OrganBağışı #OrganBağışındaBelçikaModeli #OrganNakli #VarsayılmışOnamSistemi #VarsayılmışRızaSistemi #PresumedConsentOrganDonation #PulmonaryArterialHypertension #PulmonerArteriyelHipertansiyon #europeanlungfoundation #sizinledahagüçlüyüz #cteph #YarınlarımızİçinÇalışıyoruzPAHSSC #PAHSSc @eurordis @nadirhastaliklaragi @saglikbakanligi @ailevecalisma @europeanrespiratorysociety @european_lung

 

 

Eskişehir Web Tasarım