PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

20 MART DÜNYA AĞIZ SAĞLIĞI GÜNÜ - 2021.03.20

20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü


#Ağız vücudumuzun dışarıya açılan kapılarından birisi. Ağız sağlığımızı koruyarak bir çok hastalığı önlemek mümkün. Ancak skleroderma gibi bazı hastalıklarda cilt sıkılaşarak sertleşir. Ağzını açmak bile başlı başına bir sorun haline gelebilir. Ağız hijyenini korumak ta zorlaşır.

20 Mart 2013’de Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI), ağız ve diş hastalıklarının görülme sıklığını azaltmak ve kişilerin, ailelerin, toplumların ve hükümetlerin dikkatini ağız sağlığına çekmek amacıyla, 20 Mart gününü “Dünya Ağız Sağlığı Günü” olarak kabul etmiştir.

Dünya Ağız Sağlığı Günü, FDI üyesi olan yaklaşık 200 ülkede çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta ve ağız diş sağlığına bağlı yaşam kalitesi artırılmaya çalışılmaktadır.

Ağız hastalıkları, en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer almaktadır. Küresel boyutta dünya nüfusunun %90’ı çürük, dişeti hastalıkları ve ağız kanserine kadar uzanan ağız hastalıkları yönünden, ciddi bir risk altındadır.

Sklerodermada Ağız ve Diş Sağlığı için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.
https://youtu.be/AhyYyOQgErA


#DünyaAğızSağlığıGünü #WorldOralHealthDay #AğızSağlığı #AkciğerNakli #Raynauds #SistemikSkleroz #EisenmengerSendromu #SystemicSclerosis #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #idiopatikPulmonerFibrozis #KronikHastalık #KTEPH #NadirHastalık #Nefes #OrganBağışı #OrganNakli #intertisyel #Ağrı #PulmonerHipertansiyon #Diş #Romatoloji #Skleroderma #Otoimmün #OtoimmünHastalık #BağDokusu #PAHSSc #interstisyelAkciğerHastalığı #SklerodermaGülüşümüÇalma

Eskişehir Web Tasarım