PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

30. YILIMIZ KUTLU OLSUN - 2021.07.08

30. Yılımız Kutlu Olsun.
1990'lı yıllarda PAH, primer pulmoner hipertansiyon olarak adlandırılmış, hiçbir tedavisi olmayan, milyonda 1 görülme sıklığında yetim bir hastalıktı.

1991 yılında Şamil Hamidullah PAH tanısını aldı. O yıllarda resmi olarak bilinen TEK vaka kendisiydi. Ama ülkemizde biryerlerde henüz tanı alamamış veya yanlış tanı almış diğer kaderdaşları için Ankara'da Pulmoner Hipertansiyon Hasta Dayanışma Grubunu Kurdu. 20 Ocak 1993 yılında aramızdan ayrıldı.

1991'li yıllardan günümüze "Yaşadığımız acıları başkaları yaşamasın" diyerek yol almaya, Şamil Hamidullah'ın PAH'lı hastalar için kurduğu idealleri tüm nadir hastalıklar için yaşatmaya devam ediyoruz.

Sizinle daha güçlüyüz.
Şimdi birbirimize kavuşma zamanı. Hepinizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.
https://www.pahssc.org.tr/uyelik

Doğum gününde Şamil Hamidullah'ı saygıyla anıyoruz.

#Akciğer #Raredisease #AkciğerNakli #AkciğerYüksekTansiyonu #ŞamilHamidullah #EisenmengerSendromu #EisenmengerSyndrome #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #idiopathicPulmonaryFibrosis #idiopatikPulmonerFibrozis #PulmonerRehabilitasyon #KronikHastalık #KTEPH #NadirHastalık #PAHSSc #Nefes #OrganBağışı #OrganBağışındaBelçikaModeli #OrganNakli #PulmonaryArterialHypertension #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonerHipertansiyon #PulmonaryHypertension #NefesAldıkçaUmutVar #HastaDayanışmaGrubu #KardiyoPulmoner #ŞamilHamidullah #NefesePahaBiçilmez #SamilHamidullah @saglikbakanligi @tcailesosyal @csgbakanligi

Eskişehir Web Tasarım