PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

HAYATINI SKLERODERMANIN FARKINDALIĞINA ADAYAN "BİZİM EV" DİZİSİYLE TANINAN BOB SAGET HAYATA VEDA ETTİ - 2022.01.10

 
Robert "Bob" Lane Saget (17 Mayıs 1956 – 9 Ocak 2022)
 
As the scleroderma community of Turkey, we are deeply saddened by the loss of American stand-up comedian, actor, television host and director Bob Saget who was an inspiring advocate for #scleroderma. We extend our deepest condolences to his family, his loved ones as well as all the scleroderma community. @sclerodermaus @srfcure
 
Yirmi yılı aşkın süredir skleroderma için savunuculuk çalışmalarında ön saflarda bulunan, 1990’ların efsane aile dizisi “Bizim Ev” (Full House)’den de hatırlayacağımız ABD’li oyuncu ve yönetmen Bob Saget, 9 Ocak 2022’de aramızdan ayrıldı. PAHSSc olarak Bob Saget’in kaybından duyduğumuz üzüntüyü tüm skleroderma camiasıyla paylaşıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
 
Kızkardeşinin 1991’de skleroderma teşhisi almasının ardından Saget’in yolu bu nadir hastalığa çare bulunması için çalışan araştırma vakfı Scleroderma Research Foundation (SRF) ile kesişti. 1994’te kardeşini bu hastalık nedeniyle kaybettikten sonra da skleroderma hastalarının yanında yer almaya devam eden Bob Saget, yönetmenliğini üstlendiği For Hope (1996) filmi ile kardeşinin hikayesini beyaz perdeye taşıdı ve skleroderma hastalarının sesini tüm dünyaya duyurdu. Öte yandan SRF’nin yönetim kurulu üyesi olduğu 20 yıl içinde düzenlediği yardım kampanyalarında yeni tedaviler bulunmasına yönelik çalışmalarda kullanılmak üzere 26 milyon USD’nin üzerinde bağış toplanmasını sağladı.
 
 
@srfcure #scleroderma #skleroderma #srfcure #bobsaget #SistemikSkleroz #SystemicSclerosis #FullHouse
Eskişehir Web Tasarım