PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

 

10 - 16 Mayıs günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Sosyal devlet ilkesi, çağdaş eğitim, erişilebilir bilgi ve uygun yaşam koşullarının sağlandığı, eşitliğe saygılı adil bir toplum ve insanlık onuruna yakışır bir yaşam ancak farkındalık ile mümkündür.

HER ENGEL GÖRÜNÜR DEĞİLDİR! Bazen kişinin ne denli ciddi bir hastalıkla mücadele ettiği dış görünüşünden anlaşılmaz. Hastalığımızı görememeniz, bunun gerçek olmadığı anlamına gelmez.

Bizi Anlamaya Çalışmayın, Bizi Fark Edin!

Görünmez bir hastalıkla mücadele edenler bazen kendi yakınlarını bile ne denli ciddi bir hastalıkla savaştıklarına ikna edemeyebilirler. Hastalığın yarattığı bir çok engel psikolojik bir sorun olarak algılanabilir. Hastalar yakınlarından bile mobbinge varacak şiddette davranışlar görebilir, ötekileştirilebilir, yalnızlaştırılabilirler.
Toplumda EŞİT bireyleriz. Engelli Yoktur! Engelleyen ve Engellenen Vardır!

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlu olsun.
En büyük engel sevgisizliktir.
Hayatı paylaşmak için engel yoktur!
#DisabilityWeek #EngellilerHaftası #Engelliler #AkciğerNakli #PulmonerHipertansiyon #EisenmengerSendromu #Skleroderma #SistemikSkleroz #GörünmezEngellilik #Engelli #OrganNakli #OrganBağışı #idiyopatikPulmonerFibrozis #KTEPH #PulmonerArteriyelHipertansiyon #Disability #Equality #invisibledisability #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #Donor #Organ #PAHSSc #VarsayılanOnam #VarsayılanRıza #AksiBeyanEdilmedikçe #Mobbing #PresumedConsentOrganDonation #OrganBağışıHayatKurtarır #1Bağış8Yaşam

Eskişehir Web Tasarım