PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

PULMONER HİPERTANSİYON İÇİN FARKINDALIK HAREKETİNİ BAŞLATAN SEYİD HAMİDULLAH'I ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANIYORUZ - 2022.07.23

 	Pulmoner Hipertansiyon için farkındalık hareketini başlatan Seyid Hamidullah'ı ölüm yıldönümünde anıyoruz

 

Pulmoner Hipertansiyon için farkındalık hareketini başlatan Seyid Hamidullah'ı 23 Temmuz'da, ölüm yıldönümünde anıyoruz.

1993 yılında oğlunu yetim hastalık Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH)'dan keybeden ve diğer PAH'la savaşan aileler, onun yaşadığı acıyı yaşamasınlar diyerek ölümüne kadar, PAH farkındalığı için mücadele eden Sn. SEYİD HAMİDULLAH'ı ölüm yıldönümünde sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

1991 oğlu Teğmen Şamil HAMİDULLAH, PAH tanısı aldı
1993 yılında vefat etti.
1996 yılında oğlu Kamil HAMİDULLAH, PAH tanısı aldı. Gelişmekte olan tedavilerin, klinik araştırmalarında yer aldı.
1997 yılında oğlu Türkiye'nin ilk PAH tedavisi başlanan hastası oldu.
1998 yılında Dr. RUBIN'i Türkiye'ye davet etti. O zamanlar ülkemizde PAH ile ilgilenen doktor sayısı belki 5 kişi bile değildi.
1999 yılında Dr. GAINE'i Türkiye'ye davet etti.
Amerika'daki Pulmoner Hipertanasiyon Derneği'nin yayınlarını ve Dr. RUBIN'in makalelerini Türkiye'deki Bilimsel Kongrelerde gerek otel çalışanlarına gerekse, kongre ekibine dağıttırtarak doktorlarımız için farkındalık yaratmaya çalıştı.

#NefesePahaBiçilmez #PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonaryArterialHypertension #PulmonaryHypertension #SeyidHamidullah #Eisenmenger #EisenmengerSendromu #KTEPH #PAHSSc #KronikTromboEmbolikPulmonerHipertansiyon #AkciğerYüksekTansiyonu #Akciğernakli #KalpAkciğerNakli #OrganBağışındaBelçikaModeli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #PresumedConsentOrganDonation #NadirHastalik #KronikHastalık #GörünmezEngellilik #1Bağış8Yaşam #GörünmezHastalık #YaşamHakkı #PulmonerRehabilitasyon #AksiBeyanEdilmedikçe #AkciğerDamarTansiyonu #YetimHastalık

Eskişehir Web Tasarım