PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

İNTERSTİSYEL AKCİĞER HASTALIĞI FARKINDALIK GÜNÜ - 2022.09.14

İnterstisyel Akciğer Hastalığı Farkındalık Günü

İnterstisyel Akciğer Hastalığı (İAH)’nın farkındalığını artırmak için başta Skleroderma Vakfı ile Pulmonary Fibrosis Vakfı olmak üzere dokuz kuruluş 2021 yılında bir araya gelerek İAH için Farkındalık Günü ilan ettiler.

İAH, Akciğerlerde iltihaplanma ve/veya yara izi ile karakterize geniş bir hastalık grubu için kullanılan bir terimdir. Nefes almayı ve buna bağlı olarak kan dolaşımına oksijen almayı zorlaştırır.

Skleroderma'nın İnterstisyel Akciğer Hastalığı (İAH)'na neden olabileceğini biliyor muydunuz?

İdiyopatik Pulmoner Fibrozisin (IPF) İAH'ın alt türü olan bir nadir hastalık olduğunu biliyor muydunuz?
Bu tip hastaların uzmanlaşmış, deneyimli ve hastalığın etkilediği alanlardaki diğer kliniklerin de sürece dahil olduğu merkezler tarafından takip edilmeleri önemlidir.

Çoğu zaman belirtiler başka hastalıklarla karıştırıldığından, hastaların doğru tanıya ulaşmaları uzun zaman alabilir. Erken tanıda yaşanan gecikmeler nedeniyle hastalık karmaşık ve yönetimi zor bir hastalığa dönüşebilir. Bu nedenle erken tanı alabilmek için dünya genelinde farkındalık çalışmaları vardır.
#İAH #AkcigerNakli #AkciğerNakli #Akciğer #AkciğerSertleşmesi #BağDokusu #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #GöğüsHastalıkları #GogusHastaliklari #idiyopatikPulmonerFibrozis #InterstitialLungDisease #interstisyelAkciğerHastalığı #iAH #ILD #IPF #KronikHastalık #NadirHastalık #NefesAldıkçaUmutVar #Nefes #OtoimmünHastalık #PulmonerFibrozis #SistemikSkleroz #Skleroderma #Raynauds #ILDDAY @PFForg @sclerodermaus @euipff @european_lung #PAHSSc #iPFAwareness #IAHGünü #İAHFarkındalıkGünü

Eskişehir Web Tasarım