PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ - 2022.10.01

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

 

Tıbbi ve toplumsal gelişmeler, yaşlılığın sınırını sürekli olarak yukarı çekiyor. Jean Anouilh; “İnsan, yaşlı olmaya karar verdiği gün yaşlanır.” diyerek ne güzel ifade etmiş.

 

İleriki yaşlarda yaşam kalitemizin iyi olması çoğu zaman gençliğimizde sağlığımıza gösterdiğimiz özene bağlı olsa da. Bu ansızın kapınızın nadir bir hastalık tarafından çalınmayacağı anlamına gelmez.

 

İdiopatik pulmoner fibrozis (İPF), daha çok 50 yaş ve üstünde görülen, akciğerlerin nedeni bilinmeyen sertleşmesi hastalığıdır. İlerleyici, zamanla daha da kötüleşen bir hastalıktır.

 

Hastalığın ilerlemesini yavaşlatan ilaç tedavilerinin yanı sıra 65 yaşın altındaki uygun hastalarda Akciğer Nakli gibi cerrahi tedavi seçeneği de bulunur.

 

Tanıyı aldıktan sonra akciğer nakli için uygun kriterlere sahip hastaların takipleri, Akciğer Nakli Merkezleri ile birlikte yürütülür.

 

Nadir bir hastalık olduğu için ipf’nin çok hasta görmüş, deneyimli uzmanlar tarafından ve birden fazla klinik ile birlikte takip edilmesi çok önemlidir.

 

#ıpf #ipf #idiyopatikPulmonerFibrozis #idiopathicPulmonaryFibrosis #AkciğerNakli #idiopatikPulmonerFibrozis #OrganNakli #OrganBağışı #Akciğer #AkciğerSertleşmesi #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #interstisyelAkciğerHastalığı #KronikHastalık #GöğüsHastalıkları #NadirHastalık  #PulmonerHipertansiyon #1EkimDünyaYaşlılarGünü #Yaşlı #YaşlılarHaftası #1Bağış8Yaşam #PAHSSc #Nefes #FizikTedaviveRehabilitasyon #PulmonerRehabilitasyon #YaşamHakkı

Eskişehir Web Tasarım