PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERİ GÜNÜ - 2022.12.03

 

Sevgi varsa engel yoktur! Birbirimizi gerçekten dinleyip kalbimizle duyabildiğimiz, olanı olduğu haliyle kabul edebildiğimiz bir dünyayı bize hatırlatan bu özel günü, sadece bugün değil, her gün hatırlayalım.

Dünya Engellileri Günü; Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık 1992 yılında ilan edilmiş uluslararası bir farkındalık günüdür.

Özgür Bir Toplumda, Eşit Bireyleriz. Engelli Yoktur! Engelleyen ve Engellenen Vardır!

Her engel görünür değildir! Bazen kişinin ne denli ciddi bir kısıtlamayla yaşadığı dış görünüşünden hemen anlaşılmaz. Bu kısıtlamayı görememeniz, bunun gerçek olmadığı anlamına gelmez. İşte tam da bu nedenle "Bizi Anlamaya Çalışmayın, Bizi Fark Edin!"

Görünmez bir hastalıkla mücadele edenler bazen kendi yakınlarını bile ne denli ciddi bir hastalıkla savaştıklarına ikna edemeyebilirler. Hastalığın yarattığı bir çok engel psikolojik olarak algılanabilir. Hastalar yakınlarından bile mobinge varacak şiddette davranışlar görebilir, ötekileştirilebilir, yalnızlaştırılabilirler.

 

Annelerin en büyük korkusu çocuklarının ölmesiymiş. Engelli annelerinki ise çocuklarından önce ölmek!

Birlikte güçlüyüz.

3 Aralık Dünya Engellileri Günü

#3AralıkDünyaEngellilerGünü #GörünmezEngellilik #DünyaEngellilergünü #3Aralık #PulmonerArteriyelHipertansiyon #EisenmengerSendromu #Skleroderma #SistemikSkleroz #KTEPH #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #NadirHastalık #idiyopatikpulmonerfibrozis #OrganBağışındaBelçikaModeli #pulmonerhipertansiyon #PAHSSc #Engelli #WorldDiasabilityDay #internationalDayofPeopleWithDisabilities #Disability #Equality #invisibledisability

Eskişehir Web Tasarım