PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ İLE BİRARAYA GELDİK - 2022.12.28

 

PAHSSc Derneği olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile biraraya geldik. Bizi böyle güzel bir etkinliğe davet ettikleri için teşekkür ederiz.

#Zebra; - 1940’lı yıllarda Maryland Üniversite Hastanesi başvuran bir hasta için Dr. Theodore E. Woodward öğrencilerinden tanı koymalarını ister. Hoca hastanın öykünmelerinden nadir bir hastalık olan Ehlers-Danlos Sendromu (EDS)’dan muzdarip olduğunu anlar ancak öğrencilerin aklına bir türlü nadir hastalık olabileceği gelmediği için genel hastalıklar içerisinde bocalarlar.
Maryland atları ile meşhur bir bölge olunca hoca öğrencilerine döner şimdi gözlerinizi kapatın der. Kırlarda olduğunuzu hayal edin. Ve toynak sesleri duyuyorsunuz. Sizce bu ne olabilir diye sorar.
Hepsi birden AT diye cevap verir.
Hoca onlara döner ve "Ya eğer Zebraysa!" der.
O günden sonra zebra, nadir hastalıkları anlatmak için kullanılan tıbbi bir aforizmaya dönüşür.

#Repost @sezginnd with @use.repost
・・・
@pahsscdernegi nin değerli üyeleri, DEÜ Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik AD öğretim uye ve elemanları ve intörn öğrencilerinin bir araya geldiği çok verimli bir paylaşım toplantısı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkürler.

#pahsscderneği #dokuzeylülüniversitesi #hemşirelik #internlük #pulmonerhipertansiyon #skleroderma @deuhemsirelik @universitemdeu @nadirhastaliklaragi #AkciğerNakli #OrganBağışı #NadirHastalık

Eskişehir Web Tasarım