PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DÜNYA DOĞUM KUSURLARI FARKINDALIK GÜNÜ - 2021.03.03

Her yıl dünyada doğan bebeklerin yaklaşık %3-6’sı ciddi doğum kusuru ile dünyaya gelmektedir. Doğum kusurları, yeni doğan ve çocuk ölümlerinin, kronik hastalıkların ve sakatlığın önemli nedenleridir. Bu kusurların bir kısmı cerrahi yöntemlerle önlenebilir veya düzeltilebilir. Bir kısmı da doğum sonrası hastalıkların tecrübeli kliniklerde bilinçli yönetimi ile yaşamı tehdit edecek karmaşık bir yapıya ulaşmadan ömür boyu kontrol altında tutulabilir. 

 

İdiyopatik pulmoner arteriyel hipertansiyon ve doğumsal kalp hastalıklarına bağlı pulmoner hipertansiyon yaşamı tehdit edebilir. Eisenmenger sendromu gelişmeden uygun hastaların kalplerindeki kusurlar, cerrahi işlem ile düzeltilerek tamamen sağlıklı bir hayata kavuşabilirler.  

 

Kimi kusurlar da organ nakline gidebilir. Ülkemizde 14 yaşın altındaki çocuklarımıza neredeyse organ bağışının yapılmadığını biliyor musunuz? 

 

Erken tanı birçok hastalıkta olduğu gibi hayat kurtarır!

Doğumsal Kalp Hastalıklarının %10'da Pulmoner Hipertansiyon görüldüğünü biliyor muydunuz?

Yenidoğan bebeklere EKO taraması yapılsın!

 

#DoğumKusurları #BirthDefectsDay #DünyaDoğumKusurlarıFarkındalıkGünü #BirthDefectsAwareness #BirthDefects #EisenmengerSyndrome #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #JuvenilSkleroderma #KalpAkciğerNakli #AkciğerNakli #KronikHastalık #NadirHastalık #OrganBağışı #OrganNakli #Otoimmün #OtoimmünHastalık #Skleroderma #YaşamHakkı #PulmonerHipertansiyon #idiyopatikPulmonerArteriyelHipertansiyon #PAH #DoğumsalKalpHastalıkları #CHD #CongenitalHeartDisease #KonjenitalKalpHastalığı #iPAH #idiopatikPulmonerArteriyelHipertansiyon #PAHSSc #SistemikSkleroz

 

Eskişehir Web Tasarım