PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

23 EYLÜL SONBAHAR EKİNOKSU - 2021.09.23

23 Eylül Sonbahar Ekinoksu

Yılda iki kez gerçekleşen ekinoks olayında gündüz ile gece eşit olmaktadır. 21 Mart ekinoksunda gündüzler uzarken, geceler ise kısalmaya başlar. 21 Haziran yaz gündönümünde en uzun gündüz yaşanır. En uzun gündüzden sonra 23 Eylül sonbahar ekinoksuna tekrar gece ve gündüz eşit olana kadar gündüzler kısalmaya başlar. 21 aralık kış gündönümünde ise en uzun gece yaşanır. Ve bir yıllık güneşin yörüngesindeki dünyamızın devri, yeniden başlar.


Pek çok coğrafi konumda ve tarihi dönemde, Sonbahar ekinoksu hasatı müjdeler. Bu nedenle sonbahar ekinoksuna en yakın dolunay "hasat ayı" habercisidir. Yılın bu zamanında Ay, akşamın erken saatlerinde yükselir ve çiftçilerin akşama kadar çalışmasına izin verir. Farklı kültürlerde sonbahar ekinoksu demek, ürünlerin hasadının neredeyse tamamlandığı, kış için hazırlıkların yapılmaya başlandığı zaman demektir.


Yaza veda edip sonbaharı karşıladığımız bugün, hayatımızdaki kışlara, ertesinde yeniden ilkbaharın ve yazın geleceğini bilerek göğüs gerelim ve yıl boyunca ektiklerimizi, biçelim. Her mevsimin kendine özgü güzellikleri var. Bu yeni döngü hepimizi pozitif enerjilerle karşılasın. Umut, derman olsun. Şifa olsun. Hastalıklarımızın çaresi, organ bekleyenlere de organ bulunsun.
Hoş geldin Sonbahar
#Hasat #Sonbahar #Bahar #Ekinoks #Gündönümü #Kış #Uyanış #Doğa #Umut #Heyecan #PAHSSc #Şifa #Gündüz #Gece #Masal #Kar #Bereket #Eşit #Eşitlik #Hoşgeldin #HoşgeldinSonbahar

Eskişehir Web Tasarım