PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

PAHSSC FAALİYETLERİYLE 2022 YILI ARALIK AYINDA AVRUPA AKCİĞER VAKFI - ELF'YE HABER OLDU - 2022.12.08

 

Derneğimiz hem yurtiçinde hem yurtdışında konuşulmaya devam ediyor. Bu sizin gücünüz !

#Repost @european_lung with @use.repost
・・・
Patient organisations have been busy celebrating various awareness campaigns related to lung health throughout November. There have also been several scientific conferences and events which patient organisations have participated in.

Check out this month’s round-up to find out more

https://europeanlung.org/en/news-and-blog/patient-organisation-round-up-december-2022/

 


 

PAHSSc dedicates November to PH Awareness Month with series of events

PAHSSc (Pulmonary Hypertension and Scleroderma Patient Association) dedicated November to celebrating PH Awareness Month with a series of events.  

The first of these was an online webinar on chronic thromboembolic pulmonary hypertension (CTEPH) delivered by two leading professors in the field: Professors Zeynep Pınar Onen and Bedrettin Yıldızeli. This well-attended event was very informative on the origins of, solutions for and prognosis of CTEPH. 

 

PAHSSc also took part in a breath challenge where participants competed against Turkey’s world record holder in free diving, Derya Can. The event was spread over a week and people challenged one another to count while holding their breath.  

The highlight of November was a very visual event where two of the Istanbul bridges that connect Asia and Europe were lit in purple to commemorate PH.

 


 

PAHSSc Kasım ayını, bir dizi etkinlikle PH Farkındalık Ayı'na adadı

PAHSSc (Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hastaları Derneği), Kasım ayını, PH Farkındalık Ayı için bir dizi etkinlikle kutlamaya adadı. Bunlardan ilki, alanında önde gelen iki profesör olan Profesör Zeynep Pınar Önen ve Bedrettin Yıldızeli tarafından gerçekleştirilen kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon (KTEPH) konulu çevrimiçi bir webinardı. Bu geniş katılımlı etkinlik, KTEPH'nin kökenleri, çözümleri ve prognozu hakkında çok bilgilendiriciydi.

 

PAHSSc ayrıca, katılımcıların serbest dalışta Türkiye dünya rekortmeni Derya Can'a karşı yarıştığı bir nefes yarışmasına da katıldı. Etkinlik bir haftaya yayıldı ve insanlar nefeslerini tutarak saymaları için birbirlerine meydan okudular. Kasım ayının öne çıkan özelliği, PH anısına Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan İstanbul köprülerinden ikisinin mor ışıkla aydınlatıldığı çok görsel bir etkinlikti.


@phaeurope @euforeaofficial @respiralia @fairlifelcc @apepoc_es @aspergillosistrust @pahsscdernegi @gaapporg @lovexair @fibrosisquisticafq @sarcoidosisuk @irishcancersociety @phassociation @udrugajedra



#PHMonth #RunningforCF #crswnp #athensmarathon #copdcommitmenr #cteph #sareal #speakupforcopd #EuropeanCFweek #lcam #avrupaakciğervakfı

Eskişehir Web Tasarım