PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

KAZANANI VALİ BEY DUYURACAK! - 2019.05.14

İzmir Valisi Erol Ayyıldız

Kendisine has bir belirtisi olmayan Pulmoner hipertansiyon yaş, cinsiyet, ırk, sosyal veya etnik köken gözetmeden herkesi bulabilir. Ortalama tanı süresi 3 yıl ve tedavi edilmediğinde sağ kalım süresi 2.8 yıldır. İstatistiklerden de anlaşılacağı gibi birçok hasta daha tanı alamadan vefat etmekte ve tanı alan hastaların %75’in de hastalığı ileri safhaya ulaşmıştır. Erken ve doğru teşhis, pulmoner hipertansiyon hastalığının seyrini önemli ölçüde değiştirebilir.


Sn. İzmir Valimiz Erol AYYILDIZ Bey, Pulmoner hipertansiyonda erken tanıya dikkat çektiğimiz ve siyanoza vurgu yapan çalışmamıza, Pulmoner Hipertansiyonu anlatan en çok oy almış ve finale kalan 4 resim arasından birinciyi, ikinciyi, üçüncüyü ve dördüncüyü kurayla belirleyerek farkındalık çalışmamıza destek vereceklerdir. Çekiliş 31 Mayıs’ta İzmir Valiliğinde gerçekleşecektir.

2019 yılının Pulmoner Hipertansiyonu en iyi anlatan resmini sizlerden bekliyoruz. Siz de mavi dudaklı resminizi gönderip katılabilirsiniz. Son katılım 28 Mayıs. 28 Mayıs itibariyle artık resimleri hep birlikte oylamaya  başlayacağız. Herkesin tek bir oy verme hakkı var. Birden fazla resme oy veremezsiniz. Oylama için web sitemiz; www.pahssc.org.tr üzerinden Ankete katıl seçeneğini tıklayıp, oy vermek için kayıt olmanız gerekiyor.
Kazananı 1 Haziran günü web sitemizden duyuracağız

Mor el, ayak ve dudaklar, Baş Dönmesi, Nefes Darlığı, Ödem,
Baygınlık, Sizde de bu belirtilerden birisi varsa, zaman kaybetmeden doktorunuzla görüşün.
#pahssc
#worldphday
#pulmonerhipertansiyon #skleroderma #organbağışındabelçikamodeli #nefesepahabiçilmez
@pah_turkiye @phaware #phaware

Eskişehir Web Tasarım