PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİMİZE ETİK KURULLARINDAN ONAY GELDİ - 2019.08.06

PAHSSC - Biruni ÜniversitesiPAHSSC - Biruni Üniversitesi
 
 
 
6 Ağustos 2019 Biruni Üniversitesi ile başlattığımız işbirliğimiz, kendi etik kurullarınca da onaylandı. Tüm Sklerodermalı ihtiyaç sahibi hastalarımıza şifa olması temennilerimizle hayırlara vesile olsun.

PAHSSC, el ve ayaklarında deformasyon oluşmuş Sklerodermalı hastalarımızı Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü’yle buluşturacak ve kişiye özel üretilecek yardımcı ekipmanlarla hayatlarını bir nebze daha kolaylaştırmak için Biruni Üniversitesi ile işbirliği geliştirmek için kollarını sıvadı. 

Skleroderma Tanılı Bireylerde Günlük Yaşam Aktivitelerine Yönelik 3D Printer ile Adaptif Ekipman Üretimi

3 boyutlu yazıcı, sanal ortamda tasarlanmış nesneleri 3 boyutlu cihaz oluşturarak bizlere sunabilmektedir. Rehabilitasyon ekibi, bu 3 boyutlu yazıcıları kullanarak hastalara, kişiye özel olarak tasarlanmış uygun boyutlarda yardımcı ekipmanlar üretebilmektedir. Bu ekipmanlar arasında, tırnak kesme aparatı, çorap giyme yardımcısı, kavanoz açacağı, poşet taşımak için yardımcı aparat, düğme ilikleme aparatı, fermuar çekme aparatı gibi bireylerin günlük yaşamlarında sıkça kullanabilecekleri, yaşamlarını kolaylaştırıcı yardımcılar yer almaktadır. Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Skleroderma tanılı bireylere yardımcı olmak ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla ekipman tasarlamaya gönüllü olmuştur.
Amacımız, Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Demeği ve Biruni Üniversitesi iş birliği ile değerli gönüllüleri daha bağımsız günlere hazırlamaktır.

#skleroderma #ergoterapi #biruniuniversitesi #pahssc Biruni Üniversitesi #Scleroderma #SklerodermaGülüşümüÇalma #SistemikSkleroz #SystemicSclerosis #Reyno #NadirHastalik #Nadirhastaliklar #NadirHastalık 

#NadirHastalıklar #görünmezengellilik #nadirhastalıklarağı #nadirhastaliklaragi #PPH #PAH #SSC #IPF #YarınlarımızİçinÇalışıyoruzPAHSSC #GülüşümüÇalma 

@biruniergoterapi @biruniuniversitesi
 
Biruni Üniversitesi
 
24 Mayıs 2019 Biruni Üniversitesi ile başlattığımız işbirliğimize ile el ve ayaklarında deformasyon oluşmuş sklerodermalı hastaların yaşam kalitelerini arttıracak kişiye özel üretilen yardımcı ekipmanlara ilk erişen üyemiz Zeliha Hanım oldu. Zeliha hanımın hayatını kolaylaştıracak egzersiz ve ekipmanlarıyla birlikte kendi günlük yaşamını idame edebilecek. Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümüne sonsuz teşekkürler.
 
 
Eskişehir Web Tasarım