PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

REYNO TARİH Mİ OLUYOR? - 2019.11.17

17 Kasım 2019  #Reyno tarih mi oluyor? 

Botoksun #Raynaud fenomenini başarılı şekilde tedavi ettiğine ilişkin vaka raporu

Eylül 2019’da, Journal of Drugs in Dermatology’de yayınlanan ve Texas Tech Üniversitesi bünyesindeki Health Sciences Center’dan Usman Assad BS, Brett Austin MD, Michelle Tarbox MD ile Brent Paulger MD imzasını taşıyan vaka raporunda, (https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961619P0943X/1/) standart tedavilere cevap vermeyen bir Raynaud hastasının semptomlarının, halk arasında Botoks (*) olarak bilinen Botulinum Toksini (BTX-A) ile tedavi edildikten sonra ortadan kalktığı anlatılıyor. 

19 yaşındaki bir genç kız, el parmaklarında ciddi ağrı ve ülserleşme şikayeti sonrasında çeşitli ilaçlarla tedavilere cevap vermemiş. Sonunda doktorlar alternatif tedavi yöntemi olarak botoks önermişler. 100MU botoks, koruyucu madde içermeyen normal salin solüsyonu ile seyreltilip 2U/0.1mL’lik bir konsantrasyon elde edilmiş. Bir kez yapılan tedaviden sadece 3 gün sonra, hastanın semptomlarında ve hareket kabiliyetinde önemli gelişme görülmüş. 1 ve 5 sene sonraki takiplerinde de semptomlar yeniden gözlenmemiş.

(*) #Botoks, Clostridum Botulinum bakterisinin sporlarının nörotoksik bir proteindir. Genellikle kozmetik sektöründeki kullanımıyla bilinmekle birlikte birçok nörotransmiteri engelleme kabiliyetiyle tedavi amacıyla da kullanılmaktadır.

#PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #AkciğerYüksekTansiyonu #Skleroderma #SistemikSkleroz #Eisenmenger #EisenmengerSendromu #idiyopatikPulmonerFibrozis #KTEPH #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #NadirHastalık #Nadirhastalıklar #OrganNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #OrganBağışındaBelçikaModeli #görünmezengellilik #PPH #PAH #SSC #IPF #Raynaudfenomeni #Raynofenomeni
 

Eskişehir Web Tasarım