PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

AKCİĞER NAKLİNDE CANLIDAN DONÖR - 2019.11.19

T.C. Sağlık Bakanlığı sayın ilgili, akciğer naklinde canlıdan donör için 2016 yılından beri bekleyiş devam ediyor. 3 Yıl geçmiş aradan. Acaba hangi aşamaya gelindi?

Saatte 3 kişi günde 8 kişi organ beklerken ölüyor! O çaresizliği yaşayarak öğrenmeyin. Organ Bağışında Belçika Modelini destekleyin.

http://chng.it/B7NTrZrWgZ

Varsayılmış Rıza Sistemi, Varsayılmış Onam Sistemi, aksi beyan edilmedikçe diye de adlandırılan Organ Bağışında Belçika Modeli, aslında ülkemizdeki uygulamanın tam tersidir. 18 yaşından büyük birey, sağlığında organ bağışçısı olmadığını beyan etmemişse, organ bağışçısı olarak kabul edilir.
ORGAN BAĞIŞINDA BELÇİKA MODELİ KANUN TEKLİFİ

Teklifi Veren: Tacidar Seyhan

Dönemi ve yasama yılı: 23/3

Esas Numarası: 2/457

Başkanlığa Geliş Tarihi: 4 Mayıs 2009

Teklifin Başlığı: 2238 Sayılı Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

Teklifin Özeti: Aksi belirtilmedikçe, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organlarının alınmasında vasiyet ve rızanın aranmaması öngörülmektedir.

#OrganBağışı #OrganNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #OrganBağışındaBelçikaModeli #organ #donör #donor #yaşam #organbagisi #varsayilmisrizasistemi #varsayilmisonamsistemi
#OrganBagisindaBelcikaModeli #yaşamhakkı @ahef2008 @ailevecalisma @tbmmresmi @emineerdogan @engellicocukhaklariagi @tusevtr @halksagligigm @tcbestepe @sgksosyalmedya @drfahrettinkoca

https://www.sabah.com.tr/saglik/2016/02/15/canlidan-akciger-nakli-icin-gun-sayiyoruz

 

drerdaltasci; "Canlidan akciger nakli icin gun saymaya gerek yok cunku hem Ankara hem de İstanbul ekiplerinin buna yetkisi ve yeterliligi var. Canlidan akciger nakli, ikisi saglam birisi hasta olmak uzere ayni anda 3 kisiyi ameliyat etmek demek. Saglam iki kisinin de akciger kapasitesini %20 azaltmak demek. Akciger naklinde kadavradan organ bekleme suresi ulkemiz de ortalama 5 ay. Dolayisi ile cok acil durumlar disinda canlidan akciger nakli tercih edilen birsey degil."
Eskişehir Web Tasarım