PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

YARIN ÇOK GEÇ! BUGÜN TAM ZAMANI! - 2019.12.08

Yarın çok geç! Bugün tam zamanı!

 

 

Dünya'nın en büyük Nakil Merkezlerinden ve cerrahlarımızdan, organ bekleyen hastalara çağrı! (Avusturya Viyana Üniversitesi, Kartal Koşuyolu EAH, Ankara Şehir Hastanesi, Ege Üniversitesi)

 

08.12.2019 Yarın çok geç! Bugün tam zamanı!

Sevgili hastalar, ülkemizde kadaverik organ bağışı yaklaşık ortalama senede 500 kişidir. Ve her organ da nakil için elverişli değil. Örneğin her bağışlanan 11 akciğerden yalnızca 1'i nakil olabiliyor. Türkiye'nin maksimum akciğer nakli yapabilme kapasitesi senede 50 hasta! Her sene akciğer bekleyen 350 hasta sisteme dahil oluyor. Ama yalnızca 50 kişi, akciğer nakli tedavisine erişebilecek! 300 hastanın ise akciğer nakli tedavisinden yararlanma şansı olmayacak! Durumun vahameti ortada.


Sivil Toplum Kuruluşları organ bağışına dikkat çekiyorlar. Kamu keza öyle, doktorlar da ellerinden geleni yapıyor. Siz hastalar ve yakınları, peki size ne yapıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz?


Eğer aldığınız tanı ileride organ nakli gerektirebilecek bir hastalık ise, lütfen bugünden organ bağışı, organ nakline farkındalık için elinizden geleni yapın. Yapılan organ bağışı kampanyalarına katılarak destekleyin. Değişime kendi ailenizden, çevrenizden başlayın. Organlarını bağışlasınlar. Yarın maalesef hastalığınızı artık durduramıyoruz, organ naklinden başka elimizde seçeneğimiz kalmadığını size söylediğimizde ise artık zamanla yarışacağız. Sizin de yaşam kaliteniz oldukça kötüleşmiş olacak. O zaman da geç kalmış olabilirsiniz.

O çaresizliği yaşamadan lütfen bugünden organ bağışı için birer nefer olun ki, günü geldiğinden hem kendi hayatınızı hem de diğer organ bekleyenlerin hayatlarını kurtarmış olursunuz.
Yarın çok geç! Bugün tam zamanı!

#OrganBağışı #OrganNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #OrganBağışındaBelçikaModeli #PresumedConsentOrganDonation #organ #donör #donor #yaşam #organbagisi #varsayilmisrizasistemi #varsayilmisonamsistemi #OrganBagisindaBelcikaModeli #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #AkcigerNakli #KalpAkcigerNakli #lungtransplant #Hltx #Ltx #YarınçokgeçBugüntamzamanı #pahssc @torakstransplantasyon @universiteege @kosuyolu_eah @ankarasehirhast @meduniwien

Eskişehir Web Tasarım