PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

TÜRKİYE’NİN İLK PAH SPESİFİK TEDAVİSİNİ BAŞLAYAN DR. LALE TOKGÖZOĞLU HOCAMIZIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ - 2020.09.01

1995 yılında Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH), tedavisi olmayan milyonda 1 görülen ve doktor camiasının ilgilenmediği bir hastalıktı. "Maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok!" denilerek hasta kaderine terk edilirdi.

Emin Caner kuzeni Dr. Lale Tokgözoğlu'nun günümüzün "Dr. House" gibi bir karakter olduğunu patronu olduğu çalışanına söyleyerek tavsiyesi üzerine PAH'lı hasta Kamil Hamidullah'ı yönlendirmesi sayesinde Türkiye'nin ilk PAH spesifik tedavisi başlandı.

O hastasını ÖLÜME terk etmedi! Türkiye'de PAH için "SÜPER KAHRAMAN" oldu.

O dönem PAH ile ilgilenen Türkiye çapında 5 doktor bile yoktu!

Türkiye’nin ilk PAH spesifik tedavisini başlayan Dr. Lale TOKGÖZOĞLU hocamızın başarılarıyla gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.
 
  

Prof. Dr. Meral Kayıkçıoğlu; " We would like to convey our deepest congratulations to Lale Tokgözoğlu, the president of #EAS, on her new appointment of new deputy editor of #EuropeanHeartjournal. We believe that her professional involvement in atherosclerosis and prevention will greatly benefit the continued success of the #EHJ as in #EAS.


Türk Kardiyoloji Derneğinin eski başkanı ve halen Avrupa Ateroskleroz Derneği Başkanı olan Prof Dr Lale Tokgözoğlu bugün itibarı ile Kardiyolojinin belki de en prestijli dergisi olan European Heart Journal da 'deputy editor' olarak bugün göreve başlamıştır. Hepimizin mentoru olan Lale hocamızın bu başarısı bizleri çok gururlandırdı. Bir Türk Bilim Kadını olarak Türk kardiyolojisinin adını bu düzeye taşıyan hocamızı kutluyor, bu yoğun görevinde başarılar diliyoruz."

 

 

 

Eskişehir Web Tasarım