PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLERİ GÜNÜ - 2020.12.03

3 Aralık 2020 Dünya Engellileri Günü.  #DünyaEngellilerGünü #nadirizveiçinizdeyiz , Özgür Bir Toplumda, Eşit Bireyleriz. Engelli Yoktur! Engelleyen ve Engellenen Vardır!

Her engelin görünür olmadığı gibi her hastalık da görünür değildir. Bazen kişinin ne denli ciddi bir hastalıkla mücadele ettiği dış görünüşünden anlaşılmaz. Hastalığımızı görememeniz, bunun gerçek olmadığı anlamına gelmez. Bizi Anlamaya Çalışmayın, Bizi Fark Edin!

Görünmez bir hastalıkla mücadele edenler bazen kendi yakınlarını bile ne denli ciddi bir hastalıkla savaştıklarına ikna edemeyebilirler. Hastalığın yarattığı bir çok engel psikolojik olarak algılanabilir. Hastalar yakınlarından bile mobinge varacak şiddette davranışlar görebilir, ötekileştirilebilir, yalnızlaştırılabilirler.

 

Annelerin en büyük korkusu çocuklarının ölmesiymiş.
Engelli annelerinki çocuklarından önce ölmek!

3 Aralık 2020 Dünya Engellileri Günü

 

#AkciğerNakli #PulmonerHipertansiyon #EisenmengerSendromu #Skleroderma #sistemikSkleroz #GörünmezEngellilik #DünyaEngellilergünü #Engelli #OrganNakli #OrganBağışı #idiyopatikPulmonerFibrozis #KTEPH #PulmonerArteriyelHipertansiyon #WorldDiasabilityDay #internationalDayofPeopleWithDisabilities #Disability #Equality #invisibledisability #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #Donor #Organ #VarsayilanOnam #VarsayılanOnam #VarsayılanRıza #AksiBeyanEdilmedikçe #PresumedConsentOrganDonation #OrganBağışıHayatKurtarır #1Bağış8Yaşam

 

 

Eskişehir Web Tasarım