PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

7 - 14 ŞUBAT DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARI FARKINDALIK HAFTASI - 2021.02.07

 

 

7 - 14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası

Pulmoner Hipertansiyon Yaş Seçmez! Doğumsal kalp hastalığı olanların yaklaşık %5'inde pulmoner hipertansiyon görülebilir.

 

Bebeklikte fark edildiğinde uygun hastalarda pulmoner hipertansiyonun ameliyatla düzeltilebileceğini biliyor muydunuz?

 

İlaçlarla Pulmoner Hipertansiyonun kontrol altına alınamadığında durumlarda çocuklarımız için akciğer nakli veya bazı durumlarda kalp-akciğer nakli gerekli olabilir.

14 yaşından küçük çocuklarımıza vefaten organ bağışının neredeyse yapılmadığını biliyor muydunuz?

 

Sevdikleriniz hayattayken ihtiyaç duymaları halinde hiç düşünmeden bağışlayacağınız organ ve dokularınızı öldükten sonra yanınızda mezara götürmeyin. Organlarınız toprak değil can olsun.

 

Dünyada her yıl bir milyon, ülkemizde de her yıl yaklaşık 15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya gözlerini açıyor. Çocuklarda kalp hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturabilmek amacıyla dünyada ve ülkemizde “7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası” olarak kutlanıyor.

https://youtu.be/ClnaHAHzBKo

 

#DoğumsalKalpHastalıkları #chd #CongenitalHeartDisease #KonjenitalKalpHastalığı #Kalp #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #EisenmengerSendromu #Eisenmenger #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #ipah #idiopatikPulmonerArteriyelHipertansiyon #DoğumsalKalpHastalıklarıFarkındalıkHaftası #KronikHastalık #KTEPH #Siyanoz #NadirHastalık #Nefes #PAHSSc #OrganBağışı #OrganBağışındaBelçikaModeli #OrganNakli #MinikKalpler #1Bağış8Yaşam #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonerHipertansiyon #PulmonaryHypertension #SistemikSkleroz #Skleroderma

Eskişehir Web Tasarım