PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

20 MART DÜNYA MUTLULUK GÜNÜ - 2021.03.20

 

20 Mart Dünya Mutluluk Günü
Aradığın Mutluluk Kendi İçinde Saklı

 

Geçmiş bitti. Gelecek ise meçhul.
Tek sahip olduğumuz ise ŞU ANIMIZ!
O nu nasıl değerlendireceğimiz ise,
bizim kendi seçimimiz.

 

“Carpe Diem!” Anı Yaşa!

 

Bazen yapmayı dilediğimiz bir çok şeyi hayatın bizim için ördüğü geleceği bilmeden, geleceğe öteleriz. Ya da geçmişte yaşadığımız canımızı sıkan şeyler o kadar bizi meşgul eder ki, en değerli zamanımız olan şu anımızı onunla mahvederiz.

En güzeli ikisinin ortasını tutturmak.


Özetle Krishnamurti, “insanoğlu mutluluğu sahiplenmek te aradı. O da yetmedi satın aldıklarında aradı. Haz ile mutluluğu birbirine karıştırdı. Aslında farkına varamadığı şey, mutluluğa sahip olamayacağı ve satın alamayacak bir duygu olması. Mutluluk ise YAŞANIR ve paylaşıldıkça büyür. ”

Mutluluk, hep başka yerlerde aramaktan çoğu zaman göremediğimiz kendi içimizdedir.

John Lennon’ın dediği gibi “Hayat, siz başka planlar yaparak meşgul olduğunuz sırada size olan şeydir.”

“Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sordular. Ben de onlara 'Mutlu olmak istiyorum' diye cevap verdim. Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, hayatı anlamadıklarını söyledim.”

Biz ise bu durumu ilk tanı evresinde yaşarız. İnkar ederiz. Niye ben de bu hastalık çıktı diye anlamsız bir iç münakaşaya düşeriz. Erken tanı almak ve ileride daha yüksek bir yaşam kalitesini çoğu zaman bu kabullenme sürecinde kaybedebiliriz.

24 saat ağlasak ta yine aynı hastalıkla güne uyanacağız. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmesini öğrenelim. En değerli anımız bugünümüze sahip çıkalım. Bugünümüze sahip çıkarak yarınımızı da şekillendirebiliriz.

Tek bir hayatımız var. Hayatımıza sahip çıkmazsak, bizim için hayatımıza kimse sahip çıkmaz.

Hayatta hep bir A,B,C planlarınız olsun.
Dünya Mutluluk Gününüz kutlu Olsun

#DünyaMutlulukGünü #Mutluluk #Kutlu #WorldHappinessDay #Happiness #AnıYaşa #CarpeDiem #ŞuAn #Kabullenmek #1Bağış8Yaşam #Paylaşmak #AkciğerNakli #EisenmengerSendromu #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #idiyopatikPulmonerFibrozis #KronikHastalık #KTEPH #NadirHastalık #Nefes #NefesAldıkçaUmutVar #OrganBağışı #OrganNakli #PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonerRehabilitasyon #Raynauds #Sağlık #SistemikSkleroz #Skleroderma

 

 

 




  



Eskişehir Web Tasarım