PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

3– 9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI - 2021.11.03

3– 9 Kasım Organ Bağışı Haftası3– 9 Kasım Organ Bağışı Haftası

3– 9 Kasım Organ Bağışı Haftası

 

3– 9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI

Sevdikleriniz hayattayken ihtiyaç duyulması halinde hiç düşünmeden bağışlayacağınız organ ve dokularınızı, öldükten sonra yanınızda mezara götürmeyin. Bu dünyada can olsunlar.

Ülkemize 2.000'i çocuk toplam 30.000 kişi organ bekliyor. Bu da her 17 dakika da 1 kişinin organ nakli gerektiren bir durumla (hastalık/kaza) karşı karşıya kalıyor olması demektir!

Ancak ülkemizde senede ortalama yalnızca 500 kadaverik bağış yapılıyor! Ve her organ da, nakil için elverişli değil. (organ hasarları, enfeksiyon vb.)
Bu arada her 3 saatte 1 kişi yani günde 8 kişi organ beklerken hayatlarını kaybediyor! Ve hatta neredeyse 14 yaşından küçük çocuklarımıza kadaverik organ bağışı çıkmıyor!

Kısacası biz sizi, başınıza geldikten sonra bir çare aramak yerine, bugünden hayatınıza sahip çıkın! diye uyarmayı istiyoruz.

İşte bu yüzden ülkemizde de Organ Bağışında Belçika Modelinin uygulanmasını istiyoruz! Aksi Beyan edilmedikçe, Varsayılmış Rıza Sistemi veya Varsayılmış Onam Sistemi olarak ta adlandırılan Organ Bağışında Belçika Modeli, aslında ülkemizdeki uygulanan organ bağış sisteminin tam tersidir. "18 yaşından büyük birey sağlığında organ bağışçısı olmadığını beyan etmemişse, organ bağışçısı olarak kabul edilir."

#OrganBağışı #OrganNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #OrganBağışındaBelçikaModeli #donor #görünmezengellilik #VarsayılanOnam #VarsayılanRıza #aksibeyanedilmedikçe #PresumedConsentOrganDonation #AkcigerNakli #AkciğerNakli #nefes #birbağışsekizyaşam #organbağışıhayatkurtarır #1bağış8yaşam #organDonation #organ

Eskişehir Web Tasarım