PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ - 2021.11.20

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Sağlıklı, acı çekmeyen, akranları ile eşit, hayatın gerisinde kalmayan çocukların yaşayacağı bir dünya diliyoruz.

Nadir hastalıklarla mücadele eden çocuklar için daha çok araştırma yapılmasını ve tedavi geliştirilmesini istiyoruz.

 

Ülkemizde 14 Yaşın altındaki çocuklarımıza neredeyse vefaten organ bağışı yapılmıyor!

 

Ülkemizde çocuklara akciğer nakli yapılmıyor!

 

Ülkemizde de çocuklarımız için akciğer naklinin yapılmasını istiyoruz ve herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutmayın ki her 17 dakikada 1 kişi kaza veya hastalık sonucunda organ nakli gerektiren bir durumla karşı karşıya kalıyor.


#DünyaÇocukHaklarıGünü #ÇocukHakları #ÇocukHaklarıSözleşmesi #20Kasım #DünyaÇocukGünü #WorldChildrensDay #ForEveryChild #Çocuk #KasımAyıPulmonerHipertansiyonFarkındalıkAyı #PAHSSc #AkciğerNakl #OrganBağışı #OrganNakli #NadirHastalık #1Bağış8Yaşam

Eskişehir Web Tasarım