PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DÜNYA UYKU GÜNÜ - 2022.03.11

Mart Ayının ikinci Cuması, Dünya Uyku Günü

PAH ve İPF'li hastalar neden gece kuşudur?

Çünkü solunum sıkıntısı olan hastalar gece uyumakta zorluk yaşarlar.

Kimi hastalar başlarının altına birkaç yastık ilave ederler.

Kimilerinin oksijen satürasyonu çok düşer gece yatarken oksijen desteği alırlar.

Kimileri ise uykusu geldiği zaman ve yerde uyumayı tercih ederler.

Aslında çözüm her ne olursa olsun aynı saatte kalkıp aynı saatte uyumaya çalışmaktır. Uyku disiplini bozulunca yeniden disipline sokmak zor oluyor.

Sevgili hastalar bu konuda yardım almaktan çekinmeyin. Doktorunuzla konuşun çünkü uykusuzluk ciddi depresyon nedeni olabilir.

Kaliteli dinlendirici en az 6 saatlik bir uyku süresi sağlık için olmazsa olmazımızdır. Uykunuzun ve sağlığınızın takipçisi olun. Dünya Uyku Günümüz kutlu olsun.

Sağlıklı bir yaşam için uyku süresi kadar, kaliteli uyku da önem arz eder.Uyku bozukluklarının en sık görülen tablosu uyku apne sendromu, sabah yorgunluğu, kardiyak ve metabolik etkilenme, gündüz aşırı uyku hali ve trafik-iş kazaları gibi sonuçları nedeniyle, sadece bireysel değil toplumsal düzeyde önemli bir halk sağlığı problemidir. Bu nedenle uyku bozukluklarının tanısı ve tedavisi, sosyal-toplumsal bir gerekliliktir.

Sağlıklı bir uykunun önemine dikkat çekmek ve uyku bozuklukları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Dünya Uyku Derneği tarafından her yıl mart ayının ikinci cuma günü, farklı bir sloganla Dünya Uyku Günü olarak kutlanmaktadır. “Daha iyi uyku, daha iyi yaşam, daha iyi gezegen’’ sloganı ile etkinlikler düzenlenmesi planlanmıştır.”

TÜSAD Dünya Uyku Günü Bildirisi

#Uykusuzluk #Uyku #Anksiyete #Solunum #Nefes #EisenmengerSendromu #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #idiopatikPulmonerFibrozis #KronikHastalık #KTEPH #NadirHastalık #Oksijen #PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #Raynauds #Sağlık #SistemikSkleroz #Skleroderma #DünyaUykuGünü #WorldSleepDay #Sleep #UykusuzGeceler #GeceKuşu #GeceKuşları #UykuBozuklukları #Depresyon #Kaygı #Stress #Çöküntü

Eskişehir Web Tasarım