PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞI TEDAVİLERİMİZİ DEVANLILIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ - 2022.03.16

Yaşam kalitemizi korumak ve iyileştirmek için akciğerlerimiz kadar, diğer hayati organlarımızın da sağlıklarını korumamız gerektiğini biliyor muydunuz?

Gerek #pulmonerhipertansiyon gerek #skleroderma, gerekse #idiyopatikpulmonerfibrozis, #KTEPH ilerleyici ve süreğen bir hastalıklardır. Hatta #akciğernakli sonrasındaki hayatımız da bağışıklık baskılayan ilaç kullanımına bağlıdır.

Yaşam kalitemizi yüksek tutmak için vücudumuzdaki diğer hayati organlarımızı korumamız çok önemlidir. Vücudumuz adeta bir saat gibi çalışır. Birçok küçük çarklar, büyük çarkı döndürür. Bu çarklarda meydana gelecebilecek bir hasarlanma, büyük çarkın dönmesini durdurabilir.

Özellikle vücudumuzun kimya laboratuvarı görevini üstlenen ve ilaçlarımızın vücudumuzda kullanılmasını sağlayan böbrek ile karaciğer sağlığı, hayati öneme sahiptir.

Bu organlarımızda meydana gelebilecek hasarlanmalar, tedavilerimizin sürekliliğini tehlikeye sokarak hastalığımız karşısında bizi çaresiz bırakabileceğini biliyor muydunuz?

#1Bağış8Yaşam #Akciğer #AkciğerYüksekTansiyonu #AkciğerDamarTansiyonu #AkciğerSertleşmesi #BağDokusu #BağDokusuHastalıkları #DoğumsalKalpHastalıkları #EisenmengerSendromu #GörünmezHastalık #GörünmezEngellilik #AkciğerSertleşmesi #PAHSSc #FizikTedaviveRehabilitasyon #KronikHastalık #NadirHastalık #Nefes #OrganBağışı #OrganNakli #Sağlık #Kalp #Böbrek

Eskişehir Web Tasarım