PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

PULMONER HİPERTASNSİYON DERNEĞİ - BANU İLE NEVZAT - MAVİ KARADENİZ - MEGA SHOW - 2009.06.10

 

Banu ile Nevzat - Mavi Karadeniz - Mega Show
Pulmoner Hipertansiyon Derneği - 10.06.2009

Emine ÇAYIROĞLU - Pulmoner Hipertansiyon,
Gülten DOĞAN - Skleroderma,
Hatice AKYÜZ - Skleroderma,
Ömer BİRİNCİ - Pulmoner Hipertansiyon,
Rahime KAYA - Skleroderma,
Sibel ERCAN - Skleroderma,
ve Ümit ATLI - Pulmoner Hipertansiyon ve Akciğer Nakli,

Kendisine has bir belirtisi olmayan Pulmoner hipertansiyon yaş, cinsiyet, ırk, sosyal veya etnik köken gözetmeden herkesi bulabilir. Pulmoner Hipertansiyon hastalarının ortalama doğru tanıyı almaları 2 ile 3 yıl sürmektedir.

Tanıyı aldıklarında hastaların %75’inde hastalık, ilerlemiştir.
Belirtilerini öğrenin.

Pulmoner Hipertansiyon çok önemli bir hastalıktır. Akciğerlerinizi koruyun.
Nefese paha biçilmez!

Pulmoner Hipertansiyon Günümüz Kutlu Olsun

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) PH'nu 5 grup altında toplamıştır.

1- Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH)

2- Sol Kalp Hastalığına Bağlı PH

3- Akciğer Hastalıkları ve/veya Hipoksiye Bağlı PH

4- Pulmoner Arter Obstrüksiyonuna Bağlı PH

5- Mekanizması Belirsiz PH

Sistemik skleroz, Skleroderma, vücudun bağışıklık siteminin kendi sağlıklı hücrelerine saldırarak; deride, kaslarda, kan damarlarında ve iç organlarda bozulmalara yol açan bir grup hastalığın ortak adıdır. İki tür skleroderma vardır:

Lokalize (sınırlı) sklerodermada, hastalık deri ve deri altındaki dokularla sınırlıdır. Gözleri tutarak üveite (körlüğe) neden olabildiği gibi eklemleri tutarak artrite (vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabi bir durum) yol açabilir.

Sistemik (yayılmış) sklerozda hastalık yayılmış olup, sadece deride değil, iç organlarda da tutulum vardır. Kesin bir tedavisi yoktur. İlerleyişini durduran veya yavaşlatan tedavileri vardır. Tedavi edilmediğinde Ciddi sonuçlar doğurur.

PAHSSc, kar amacı gütmeyen ve her biri birer nadir hastalık olan Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon, Skleroderma, Sistemik Skleroz, Eisenmenger Sendromu, Kronik Tromboembolik Pulmoner Hipertansiyon (KTEPH), İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (Akciğer Sertleşmesi), Akciğer Nakli ve Kalp-Akciğer Nakli hasta ve ailelerinin dayanışma derneğidir.

#Nefesepahabiçilmez #PAHSSc #Nefes #PulmonerHipertansiyon #PulmonerArteriyelHipertansiyon #Covid19 #Coronavirus #covid_19 #Koronavirüs #WorldPHDay2020 #evdekal #sağlık #AkciğerYüksekTansiyonu #Skleroderma #SistemikSkleroz #EisenmengerSendromu #idiyopatikPulmonerFibrozis #AkciğerSertleşmesi #KTEPH #AkciğerNakli #KalpAkciğerNakli #raynaud #OrganNakli #OrganBağışı #Görünmezhastalık #NadirHastalık #PulmonaryHypertension #GörünmezEngellilik #WorldPHDay #WorldSclerodermaDay #DünyaPulmonerHipertansiyonGünü #DünyaSklerodermaGünü #KTEPHaklımda

Eskişehir Web Tasarım