PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DÜNYADA İLK KOMBİNE KALP NAKLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - 2022.03.28

#Repost @dr.aytekin with @make_repost
・・・

Dünyanın ilk kalp nakli ve allojenik işlenmiş timus dokusu implantasyonu geçiren ilk hasta olduğu düşünülen bir yaşındaki çocuk, prosedürlere iyi yanıt veriyor gibi görünüyor. İşlenmiş timus dokusu implantasyonu, hastanın vücudunun implante edilen kalbe kendi gibi davranmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Kalp donöründen alınan işlenmiş timus dokusunun kullanılması organ reddi riskini azaltabilir.

Kalp nakli ve allojenik işlenmiş timus dokusu implantasyonu kombinasyonunu alan ilk kişi olduğuna inanılan bir bebek, toksik reddetme önleyici ilaçların uzun süreli kullanımına duyulan ihtiyacı azaltmak veya ortadan kaldırmak için gerekli bağışıklık hücrelerini kazanıyor gibi görünüyor.

Geçen yaz Duke Üniversite Hastanesinde FDA tarafından onaylanan genişletilmiş bir erişim uygulaması altında gerçekleştirilen iki prosedür, kalp naklinde bir kilometre taşını temsil ediyor.

Duke'un pediatrik kalp cerrahisi şefi ve dönüm noktası prosedürünü gerçekleştiren cerrahi ekibin bir üyesi olan Doktora Doktoru Joseph W. Turek, “Bu, gelecekte katı organ naklinin çehresini değiştirme potansiyeline sahip” dedi.

Eskişehir Web Tasarım