PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

DÜNYA SKLERODERMA GÜNÜNDE BOEHRİNGER INGELHEİM'IN GLOBAL FARKINDALIK ÇALIŞMASINDA HASTA SESİ PAHSSC OLDU - 2022.06.29

 

Dünya Skleroderma Gününde Boehringer Ingelheim'ın global farkındalık çalışmasında hasta sesi PAHSSc oldu.

 
#29HaziranDünyaSklerodermaFarkındalıkGünü ‘nde global ilaç firması Boehringer Ingelheim'ın #Skleroderma için dünya genelinde yürüttüğü farkındalık çalışmasında hasta sesi olmaktan ve ülkemizi dünyaya duyurabilmekten büyük bir kıvanç duyuyoruz.
@boehringeringelheimtr 'a ayrıca teşekkür ederken, derneğimizin bu noktaya ulaşmasında emeği, katkısı, desteği olan herkese gönülden şükranlarımızı iletiyoruz.

#PAHSSc sizinle daha güçlü
Yarınlarımız için çalışmaya devam.
Tez zamanda kesin bir şifanın bulunması ümidiyle Dünya Skleroderma Gününüz Kutlu Olsun.
 



#SklerodermaFarkındalıkAyı #SclerodermaAwarenessMonth #Scleroderma #SistemikSkleroderma #SistemikSkleroz #SystemicSclerosis #WorldSclerodermaDay #PAHSSc #DünyaSklerodermaGünü #BağDokusu @nadirhastaliklaragi @fesca_scleroderma @eurordis

#Repost @boehringeringelheimtr with @use.repost
・・・
Bugün #DünyaSklerodermaGünü Olcay Soykan, dünyada 2,5 milyon kişiyi etkileyen ve nadir bir hastalık olan #skleroderma hastalığı ile mücadele ediyor. Onun hikayesine kulak verin, sklerodermanın farkında olun.

Nadir bir hastalığınız olsa bile aileniz, dostlarınız, doktorunuz ve sağlık profesyonelleri ile bu yolda
yalnız olmadığınızı unutmayın.
@pahsscdernegi

#RareButNotAlone #FacetoFacewithScleroderma
#NadirHastalık #DahaFazlaSağlık


 

 

Modern sanatın en önemli temsilcilerinden biri kabul edilen Alman kökenli İsviçreli ressam Paul Klee ( 18 Aralık 1879 – 29 HAZİRAN 1940), 1935’te gizemli bir hastalığa yakalandı. Gerek cildinde gerekse iç organlarında hasar verici semptomlarla ilerleyen hastalık nedeniyle 29 Haziran’da hayata gözlerini yumduğunda teşhis henüz netleşmemişti bile. Vefatından ancak 10 yıl sonra Klee ile ilgili bir makalede hastalığı skleroderma olarak belirtildi. Klee ve sanatına hayran bir dermatolog olan Dr. Hans Suter’ın araştırmaları sayesinde ünlü sanatçının hastalığı diffüz kütanöz sistemik skleroderma (dcSSc) olarak tanımlandı. Klee ardında 9000’den fazla eser bıraktı. Yakından incelendiğinde, hastalığının etkileri sanatında hissedilmektedir. Klee’nin erken dönem çalışmalarında belirgin olan ve sanatçı tarafından “yürüyüşe çıkan nokta” olarak tanımlana ince çizgiler yerlerini kalın fırça darbelerine ve kalın hatlara bırakır.

 

 

 

Ölüm yıldönümde Dr. Auguste Gabriel Maurice Raynaud (10 Ağustos 1834 – 29 HAZİRAN 1881)'yu anıyoruz. 'Raynaud Fenomeni' olarak da bilinen 'Raynaud Sendromu', tarihte ilk kez Dr. Raynaud’nun 1862 yılında doktora tezinde tanımladığı tıbbi bir durumdur. Sklerodermalı hastaların %97'isinde ilk bulgu olarak Raynaud Sendromuna rastlanır.

 

İsviçreli ünlü ressam ve skleroderma hastası Paul Klee'nin vefat ettiği gün olan 29 Haziran, uluslararası kapsamda ilk kez 2009’da Avrupa ülkeleri tarafından kutlandı. Şubat 2010’da düzenlenen 1. Sistemik Skleroz Dünya Kongresi'nde ise skleroderma ile mücadele eden hastaların yaşamlarını kutlamak üzere 29 Haziran "Dünya Skleroderma Günü" olarak belirlendi.

 

Bizi anlamaya çalışmayın, biz farek edin. Sklerodermanın farkında olun.

29 Haziran Dünya Skleroderma Günü Kutlu Olsun.

#Skleroderma #SistemikSkleroz #29HaziranDünyaSklerodermaGünü #NadirHastalık #Scleroderma #Raynauds #GörünmezEngellilik #SystemicSclerosis #WorldSclerodermaDay #Rheumatology #Romatoloji #Sağlık #Ağrı #BağDokusu #PAGSSc #Otoimmün #SklerodermaHayatıGülerekYaşa #SklerodermaGülüşümüÇalma #Bağışıklık #ScleroSmile #DünyaSklerodermaGünü #Dermatoloji @fesca_scleroderma @nadirhastaliklaragi @saglikbakanligi @tcailesosyal @tcbestepe @eurordis #OtoimmünHastalıklar

Eskişehir Web Tasarım