PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

ÜLKEMİZDE 14 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARIMIZA AKCİĞER NAKLİNİN YAPILMADIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ? - 2022.07.29

Ülkemizde 14 Yaşından küçük çocuklarımıza AKCİĞER NAKLİnin yapılmadığını biliyor muydunuz?

Bu yaş grubundaki çocuğunuza akciğer nakli gerekiyorsa öleceğinin farkıda mısınız?

Sağlık Bakanlığından bir hastaneyi pilot seçerek, nakil için sağlık personelinin eğitimleri ile hastanenin altyapısını tamamlayarak ülkemizde de çocuklara AKCİĞER NAKLİnin bir an önce başlatmasını istiyoruz.

Organ bağışı ile kurtarabileceğimiz çocuklarımız ÖLMESİNLER.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 2.000 çocuk toplam 30.000 kişi organ bekleme listesine giriyor. Bir başka deyişler her 17 dakikada 1 kişi, hastalık veya kaza sonucunda organ nakli gerektiren bir durumla karşı karşıya kalıyor!

EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran hocamız ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Sıra şimdi çocuklarımıza akciğer naklinde değil mi hocam. Hatta multiorgan nakilleri Kalp-Akciğer nakli gibi.

Organ bekleyenler çaresiz değiller. Çareleri sadece bizleriz. Bu vesileyle Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

@saglikbakanligi #OrganBağışı #OrganNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #PAHSSc #OrganBağışındaBelçikaModeli #Donor #Donör #GörünmezEngellilik #VarsayılanOnam #VarsayılanRıza #AksiBeyanEdilmedikçe #PresumedConsentOrganDonation #AkcigerNakli #AkciğerNakli #Nefes #OrganBağışıHayatKurtarır #1Bağış8Yaşam #Organ #BağışlaTürkiyem #OrganBagisindaBelcikaModeli #OrganBagisi #YaşamHakkı #ZamanÖnemli #VarsayilanOnam #VarsayilanRiza #VarSayilmisOnamSistemi #VarSayilmisRizaSistemi #AksiBeyanEdilmedikce
@tcailesosyal @tbmmresmi @tagucbirligi @engellicocukhaklariagi @nadirhastaliklaragi @egeakcigernakli @universiteege @egeuniversitesihastanesi @izmirsaglikmudurlugu @izmirbkm @izmirkentkonsey tcbestepe @ozbaranmustafa

Eskişehir Web Tasarım