PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

NTV - ORGANLARIYLA YAŞATAN ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR - 2022.09.02

 

Türkiye'de organ nakli için sırada bekleyen 23 bine yakın hasta var. Hayatta kalabilmeleri ne bir ilaca ne bir doktora ne de paraya bağlı. İhtiyaçları olan tek şey, kendilerinde olmayan sağlıklı bir organ. Onların yaşama umudu, hayatını kaybeden birilerine bağlı... NTV muhabiri Melike Şahin umutla bekleyenleri, yeniden hayata dönenleri ve ölümleriyle yaşam verenleri anlattı...

 

Melika Hanım, muhteşem bir dosya hazırlamışsınız. Biz izlerken göz yaşlarımızı tutamadık. İnşallah haber dosyasında katkısı, desteği, emeği olanlar sayesinde organ bağışında o beklediğimiz artışı yakalarız. Size ve ekibinize ve dosyada emeği olan herkese minnettarız. Organ bekleyenler aslında çaresiz değiller! Çareleri sadece bizleriz. Organlarınız toprak değil, #CAN olsun.

Sevgi ve saygılarımızla

PAHSSc Hasta Derneği

 



Ülkemize her yıl yaklaşık organ bekleme listesine eklenen 2.000'i çocuk toplam 30.000 kişi, öldükten sonra ihtiyaç duymayacağınız organlarınızla 2. bir hayata tutunmak için organlarınızı bağışlamanızı bekliyor. Esila'nın dediği gibi; "Organlarınıza bu dünyada ihtiyaç var yanınızda mezara götürmeyin!"

Bir başka deyişler her 17 dakikada 1 kişi, hastalık veya kaza sonucunda organ nakli gerektiren bir durumla karşı karşıya kalıyor! Yarın bu piyango belki size veya sevdiklerinize de çıkabilir.

Değişim kendimizden başlar. Sizlerde bir 5 dakikanızı ayırarak bir sağlık kuruluşuna yolunuz düştüğünde, organlarınızı bağışlayabilirsiniz.

Organ bekleyenler çaresiz değiller! Çareleri sadece bizleriz.

#SEN, #BEN, #O, herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Organlarımız toprak değil #CAN olsun

PAHSSc Hasta Derneği
#BağışlaTürkiyem #OrganBağışı #OrganNakli #OrganBağışıHayatKurtarır #PAHSSc #Donor #Donör @AkciğerNakli #VarsayılmışRızaSistemi #VarsayılmışOnamSistemi #OrganBağışındaBelçikaModeli #VarsayılanOnam #VarsayılanRıza #AksiBeyanEdilmedikçe #1Bağış8Yaşam #Organ #YaşamHakkı #Nefes #ZamanÖnemli #PresumedConsentOrganDonation @bagisla_turkiyem @organnaklivakfi @onkodtr @saglikbakanligi @aygun.aygunn.52 @mehmetseyman2126 @esila_kalp_bekliyor

 

Eskişehir Web Tasarım