PAHSSc, Nadir Hastalıklar Gününü Destekliyor

İYİ Kİ DOĞDUNUZ, İYİ Kİ VARSINIZ DR. S. LALE TOKGÖZOĞLU - 2022.12.18

 

1990'lı yıllarda Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH) henüz yetim bir hastalıkken, daha endüstri ilgi göstermezken dünya üzerinde bir avuç doktor, milyonda 1 görülen bu öksüz hastalıkta, bizlere bir umut olmak için çırpınıyorlardı.

 

Ödüllere doymayan ve ezber bozan Dr. S. Lale TOKGÖZOĞLU 'da onlardan birisidir.

 

"Maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok." demedi. Araştırdı. Uluslararası PAH Tedavi çalışmalarına erişti. Dünyanın ilk Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon’a özgü tedavisi olan "EPOPROSTENOL SODYUM" u Türkiye’de 1996 yılında uygulayan İLK hekim oldu.

 

Meslek hayatlarına yeni başlayan hekimlerimize örnek olması temennilerimizle ezber bozan Dr. TOKGÖZOĞLU hocamızın doğum gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyoruz. 

 

Siz bizim hayallerimizin, umutlarımızın gerçekleşmesini sağladınız. Sizinde hayalleriniz, umutlarınız gerçekleştiği nice mutlu yaşlara.

İyi ki varsınız.

 

Ezber bozan Dr. TOKGÖZOĞLU ile yaptığımız röportaja, e-dergimiz Nefes - Sayı: 1 'den erişebilirsiniz.

https://www.pahssc.org.tr/uploads/ac24e500cf111ce1a4741e3e0f69954a.pdf

Ayrıca dergimize, sosyal medya hesaplarımızın profillerinden linktr.ee/PAHSSc'ye tıklayarak ta erişebilirsiniz.

PAHSSc

Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği 

 

#Raredisease #AkciğerNakli #AkciğerYüksekTansiyonu #Epoprostenol #AkciğerDamarTansiyonu #EisenmengerSendromu #PAHSSc #EisenmengerSyndrome #GörünmezEngellilik #GörünmezHastalık #LungTransplant #Prostacyclin #NadirHastalık #Nefes #PulmonaryArterialHypertension #Prostasiklin #PGI2 #Breath #PulmonerArteriyelHipertansiyon #PulmonerHipertansiyon #PulmonaryHypertension #PAH #PPH #PrimerPulmonerHipertansiyon #PrimaryPulmonaryHypertension @laletokgozoglu

Eskişehir Web Tasarım